Почела кампања “Удоми љубав”: Фотографије паса доступне на друштвеним мрежама

Сара Бојанић
Почела кампања “Удоми љубав”: Фотографије паса доступне на друштвеним мрежама

БАЊАЛУКА - Поводом 4. априла, Свјетског дана напуштених животиња, биће покренута велика акција удомљавања паса под називом “Удоми љубав”, најавили су из Градске управе.

 

Савјетница градоначелника за медије и шеф Тима за комуникације Тања Вукомановић казала је да им је циљ да скрену пажњу на удомљавање паса и прошире свијест о значају овог проблема.

- Модерно је и племенито удомити пса. Без обзира на расу, пас ће увијек и безусловно пружити љубав - казала је Вукомановићева.

Како је најавила, ове седмице почеће велика кампања удомљавања и сви суграђани ће моћи путем сајта града и друштвених мрежа да погледају који су пси тренутно у азилу и да тако пронађу свог љубимца.

- Организоваћемо и “дан отворених врата” у азилу, гдје ће заинтересовани моћи да дођу и на лицу мјеста виде све псе - рекла је Вукомановићева.

Истакла је да склањање паса луталица са улица захтијева да ти пси добију власника.

- Град има циљ да помогне животињама, али и људима који желе да удоме пса из азила, односно свима који желе да на лакши начин одаберу љубимца - нагласила је Вукомановићева.

Из Градске управе су истакли да, осим здравствених прегледа, животиње морају да прођу и тест карактера.

- Сви пси у азилу прођу преглед ветеринара, стерилизацију и обраду против вањских и унутрашњих паразита - додали су из Градске управе.

Подсјетили су да су недавно сви пси из неусловног азила у Рамићима пресељени у азил на Мањачу, гдје имају добре услове за живот и боравак у овом привременом дому.

Из Удружења грађана “Кербер” казали су за “Глас Српске” да свакодневно раде на побољшавању услова за псе у њиховом азилу.

- Реновирали смо цјелокупан објекат азила чиме је завршена прва фаза радова. Реновиран је кров, окречени су сви унутрашњи и спољашњи зидови и завршен је испуст да се пси могу слободно кретати - рекли су из “Кербера”.

Додали су да је у току друга фаза радова.

- Азил ће ускоро добити клупе, дрвеће и базен за псе - казали су из “Кербера”.

Додали су да у азилу имају од 25 до 30 паса.

- С обзиром на капацитет азила, ми удомљавамо само тешко болесне и повријеђене псе - закључили су из Удружења “Кербер”.

Строга правила

Из Удружења грађана “Кербер” наводе да детаљно и опрезно провјеравају услове у којима ће пас бити након удомљавања.

- Провјеравамо ко су заинтересовани власници пса и у каквим условима живе. Пас мора да има приступ и дворишту и кући, што, нажалост, мало ко у потпуности испуни - казали су из “Кербера”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана