Почела изградња водовода у Обровцу за 150 домаћинстава

Срна
Почела изградња водовода у Обровцу за 150 домаћинстава

БАЊАЛУКА - У бањалучком селу Обровац код Бронзаног мајдана данас је почела изградња водовода, у дужини око три километра, са којег ће питку воду добити око 150 домаћинстава овог краја, а вриједност ове инвестиције, у оквиру пројекта "Вода два", износи око 140.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да је Бронзани мајдан подручје које има доста проблема са снабдијевањем водом, те да данас почиње изградња новог крака водовода за Обровац.

"Цијели пројекат водоснабдијевања у Мајдану, који се веже на фабрику воде Црно врело, веома је захтјеван, јер је ријеч о четири велика резервоара и десетинама километара примарне и секундарне мреже", рекао је Радојичић новинарима, наводећи да, иако је 21. вијек, многи људи на овом подручју немају воду.

Он је истакао да рјешавање питања снабдијевања водом, у оквиру пројеката "Вода један, два и три", представља један од највећих инфраструктурних пројеката које реализује град.

Одборник у бањалучкој скупштини Драгомир Батар, који долази са подручја Бронзаног мајдана, нагласио је да је велики значај пројекта који је започео град, јер се ово насеље стално шири, доста је младих људи који би жељели да остану овдје да живе.

"Више зоне Бронзаног мајдана су, поготово љети, имале великих проблема са водом и надам се да ћемо, завршетком овог пројекта ријешити један од горућих проблема становника овог краја", рекао је Батар.

Извођач радова је предузеће "Хидрокоп", а рок за завршетак је 120 дана.

У оквиру пројеката "Вода један и два" на подручју Бронзаног мајдана уложено је укупно око 2.250.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана