Почела изградња спортске дворане на Лаушу

Срна
Почела изградња спортске дворане на Лаушу

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Лауш, близу Основне школе “Свети Сава” данас је почела изградња нове спортске дворане, пројекат вриједан 1,55 милиона КМ.

На почетку реализације овог пројекта, замјеник градоначелника Срђан Амиџић, рекао је да је град Бањалука, заједно са републичким органима, извршио реконструкцију више од 30 школских објеката на подручју града.

Амиџић је у изјави новинарима истакао да ће изградња дворане побољшати квалитет наставног процеса у школи, а да ће велику корист имати спортисти и спортски клубови који ће добити нове термине за тренинг у оптималним условима.

Предсједник Скупштине града Бањалуке Зоран Талић рекао је да је један од приоритета градске администрације у протеклом периоду био обнова и изградња спортске инфраструктуре.

Талић је рекао да је Лауш насеље у којем су урађени бројни пројекти у посљедње вријеме.

“Изграђене су нове саобраћајнице, канализација, водоводи, кружни ток, а, ево, сада почиње и градња нове дворане која је потребна овом насељу”, навео је Талић.

Директор Основне школе “Свети Сава” Мирослав Попржен истакао је да се годинама чекало на изградњу спортске дворане уз ову основну школи и да је ово један од највећих пројеката које спроводе град и бањалучке основне школе.

Директор Спортског центра “Борик”, Ненад Талић рекао је да је град уложио много средстава и напора како би се побољшали услови за тренинг бањалучких спортиста.

Он је нагласио да ће дворана дјеловати у оквиру Спортског центра “Борик” и да ће бити на располагању свим клубовима и спортистима.

Према информацијама из Одјељења за комуналне послове, дворана ће бити димензија 44 пута 28 метара са припадајућим унутрашњим трибинама.

Отворено спортско игралишта биће димензија 44 пута 26 метара.

Из ресорног одјељења су истакли да ће бити извршена реконструкција просторија сутерена у којима се налазе помоћна сала, свлачионице, остава и санитарни блок, те приземља, што укључује изградњу нових свлачионица, санитарних чворова, наставничког кабинета и неопходних комуникација.

За изградњу нове спортске дворане у насељу Лауш биће кориштени најсавременији материјали и задовољени услови енергетске ефикасности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана