Почела испитивања терена у Пријечанима

А. Т.
Почела испитивања терена у Пријечанима

БАЊАЛУКА - Почела су геомеханичка испитивања терена на новоизграђеној саобраћајници у Пријечанима, да би било утврђено због чега је дошло до оштећења коловоза на овој дионици.

Ријеч је о дијелу на којем је прошле године санирано велико клизиште у дужини од 200 метара, које је и ранијих година, усљед помјерања тла, уништавало коловоз. Уз клизиште, урађена је и саобраћајница са потребном инфраструктуром. Како је потврђено у Одјељењу за саобраћај и путеве, испитивања би требало да покажу шта је разлог новог оштећења.

- Циљ испитивања је да буде утврђено да ли је оштећење коловоза узроковано клизиштем и да ли су подземне воде или неки други разлог узрок поновне појаве клизишта. Пројекат је предвиђао трајно рјешење клизишта и сада тражимо да стручњаци кажу шта је разлог због чега се ово десило, да бисмо у складу с тим могли да квалитетно санирамо пут - кажу у одјељењу.

Како је потврђено у предузећу “ГИМ-тест” ови истражни радови трајаће два до три дана, а поред бушења, радиће се и друга теренска испитивања. Због тога је постављена привремена сигнализација за регулисање саобраћаја, али се апелује на возаче да прилагоде вожњу условима на путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана