Почела искључења са водоводне мреже

В. П.
Почела искључења са водоводне мреже

Бањалука - Предузеће "Водовод" почело је јуче да искључује наплатише са водоводне мреже због великих дуговања за потрошену воду.

У овом предузећу су нагласили да је дуг грађана на дан 23. јун достигао 3,6 милиона КМ, а дуг потрошача из категорије мала привреда око 1,8 милиона КМ. 

- Прије искључења са водоводне мреже дужницима су упућене опомене и понуђено да дугове измире путем репрограма - рекли су у "Водоводу".

Објаснили су да "Водовод" све активности у вези са искључењем са мреже спроводи у сарадњи са Комуналном полицијом.

- Против оних лица која скину пломбе биће поднесена прекршајна пријава. Они ће сносити и трошкове искључења и поновног прикључења на мрежу - навели су у тој фирми.
Подсјетили су да је наплата дуга за воду основни извор за финансирање прераде сирове воде у воду за пиће и за  одржавање водоводне мреже.

Предузеће "Водовод" је у прошлој години због дуга од око 5,6 милиона КМ поднијело 1.967 тужби и 64 медијације. Од тог броја тужено је 1.712 индивидуалних потрошача због око 1,2 милиона потраживања. За прва три мјесеца ове године "Водовод" је послао 102 тужбе за износ од 38.607 КМ и четири медијације за износ од 6.051 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана