Почела градња водовода у Новоселији

Срна
Почела градња водовода у Новоселији

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Новоселије данас је, у оквиру великог инвестиционог циклуса "Вода 2", почела изградња водовода на који ће бити прикључено више од 50 домаћинстава из горњег дијела овог насеља.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да су се домаћинства у овом дијелу Новоселије снадбијевала са застарјеле водоводне мреже, због чега је већ годинама отежано водоснадбијевање у Улици браће Милетића.

Он је нагласио да вриједност радова који се изводе у овој улици износи око 400.000 КМ и да је рок за завршетак три мјесеца, саопштено је из Градске управе.

"Кроз прву фазу реализације овог пројекта већ су изграђени пумпна станица и резервоар од 200 кубних метара, као и дио потисног цјевовода од прикључка на градску водоводну мрежу до пумпне станице", рекао је Радојичић.

Он је навео да ће на овој локацији биће изграђено и 2,5 километра дистрибутивног цјевовода који са резервоара треба да разведе воду до домаћинстава.

Мјештанин Стојан Даниловић истиче да је квалитет воде коју сад добијају веома лош, те да ће завршетком пројекта водоснабдијевања бити заокружени инфраструктурни пројекте у овом крају, јер су раније урађени пут и расвјета.

Кроз инвестициони циклус "Вода 2" планирано је да широм града буде изграђено око 50 километара водоводне и канализационе мреже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана