Побрђе: Сваки дан нова рупа на асфалту

Александар Стојановић
Побрђе: Сваки дан нова рупа на асфалту

БАЊАЛУКА - Мјештани улице Јасимира Малчића у насељу Побрђе, која се налази на свега километар од центра града, већ дуже вријеме жале се на оштећену саобраћајницу, која је више пута крпљена, али је и даље пуна рупа.

У тој улици живи велики број мјештана, који већ дужи период апелују на надлежне да ураде реконструкцију пута који је пропао због великог броја аутомобила који свакодневно пролазе овом саобраћајницом. 

Житељ ове улице Новак Т. рекао је да је стање коловоза катастрофално, а да се сваки дан појави нова рупа и оштећење.

- Раније на овом подручју није било толико кућа. Многи су на Побрђу нашли мјесто за породични дом, па се повећао и број аутомобила. Под тим оптерећењем асфалт је скоро потпуно пропао. До сада је улица само дјелимично санирана, али сваким даном, са сваком кишом стање је све лошије.

Потребно је потпуно реконструисати улицу - рекао је Новак Т.

Прошле године реновирано је спортско игралиште у овој улици, али се мјештани жале да им недостаје и простор на којем би се могли играти најмлађи становници улице. Мјештанин Дражен Ћ. каже да овај крај вапи за дјечијим игралиштем, јер има доста младих парова са дјецом.

- Наравно, спортски терен је добродошао, али ови млађи до три или четири године ту немају справа да се могу играти. Потребно нам је игралиште са љуљашкама и клацкалицама, гдје ће и они најмлађи моћи да уживају - рекао је Дражен.

Из Савјета месне заједнице Побрђе кажу да су упознати са проблемом мјештана ове улице и додају да су реконструкцију асфалта у Јасимира Малчића навели као један од приоритета за сљедећу годину.

- Ову улицу смо уврстили у приоритетне пројекте за сљедећу годину и надам се да ће већ у 2020. њихови проблеми бити ријешени - рекао је предсједник МЗ Родољуб Мајсторовић.

Из Градске управе кратко су поручили да ове године није планирана реконструкција улице и да није предвиђена изградња игралишта, али да мјештани могу поднијети иницијативу како би у наредном периоду потенцијално добили простор за игру најмлађих мјештана.
 

Назив улице

Улица Јасимира Малчића носи име по припаднику Војске РС који је погинуо у Одбрамбено-отаџбинском рату, међутим, на табли са називом улице погрешно је написано његово име.

- Јасимир је био наш комшија, али на табли стоји да се звао Јасмир. Надамо се да ће и то бити исправљено - испричали су мјештани ове улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана