Побједник Драган Бабић: Трком дајак чамаца завршено „Љето на Врбасу“

ГС
Побједник Драган Бабић: Трком дајак чамаца завршено „Љето на Врбасу“

БАЊАЛУКА - Трком дајак чамаца у четири категорије данас је завршена 69. по реду манифестација „Љето на Врбасу“.

Првак овогодишње трке у категорији сениора је Драган Бабић,казао је да му је ово била 19. трка, а друга побједа.

 

 

– Изненадио сам самог себе. Знао сам да сам спреман након недавног Свјетског првенства. Наставио сам тренирати, искористио неке грешке на старту, изашао први и успио сам до краја да извезем без неких већих проблема и грешака – казао је Бабић, којем је медаљу уручила наша прослављена кошаркашица Слађана Голић.

У такмичењу у женској категорији прво мјесто освојила је Јелена Бабић, која је истакла да је почела ову сезону да тренира у Дајак клубу Бања Лука.

-Нисам била најсигурнија да ли ћу се пријавити, али ево посрећило ми се. Трка је захтјевна, али свакако ово ми је било занимљиво искуство – поручила је она.

Град Бања Лука традиционално је подржао ову манифестацију, а данашњој трци дајака у име Града присуствовали су градски менаџер Бојан Kресојевић и савјетница градоначелника за културу и социјалну полтику Мирна Савић – Бањац која је такође уручила медаље најбољим такмичарима.

Градски менаџер је казао да када је ријеч о туристичкој понуди нашег града – да су Врбас и дајак нешто најпрепознатљивије.

-Подржали смо ову манифестацију као и сваке године, али ове ипак на јединствен начин тако што смо изградили ново дајак пристаниште и град Бања Лука овако лијепу слику треба да прошири што даље – поручио је Kресојевић.

Наиме, организатор „Љета на Врбасу“, једне од најстаријих манифестација у нашем граду је Туристичка организација града Бање Луке, уз подршку Града.  Манифестација је започела традиционалним скоковима са Градског моста и феноменалним коцертом Андреја Пуцаревића на обали Врбаса испод Кастела, а одржани су и „Плес под звијездама“ у Парку Петар Кочић, те „Бисокоп на отвореном“ на платоу испред тврђаве Кастел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана