По пројекту максимално 5.000 КМ за омладинске организације

В. П.
По пројекту максимално 5.000 КМ за омладинске организације

Бањалука - Градска управа упутила је јуче јавни позив за пријаву пројеката омладинских организација које ће се суфинансирати из овогодишњег буџета града са максимално 5.000 КМ по пројекту.

- Пријаве треба да буду из области запошљавања младих, неформалног образовања, здравља и социјалне политике, информисања, равноправности полова, мобилности, омладинског рада и организовања, коришћења слободног времена и партиципације у друштву, борба против насиља и криминалитета, заштита животне средине, те стамбена политика и млади - саопштено је из Градске управе.

Још се наводи да право учешћа имају све организације регистроване у складу са Законом о омладинском организовању, односно које су уписани у Омладински регистар града, а дјелују и имају сједиште на подручју Бањалуке. Јавни позив отворен је до 22. јуна.

У Омладински регистар града Бањалука закључно са 31. децембром 2014. године уписано је 26 организација, и то 16 омладинских организација, девет организација за младе и један савјет. Прошле године на основу овог јавног позива град је из буџета финансирао десет пројеката, са 20.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана