Плесни клуб “Блок” слави деценију успјеха: На врховима прстију до звијезда

Катарина Шапоња
Плесни клуб “Блок” слави деценију успјеха: На врховима прстију до звијезда

Љубав према плесу, преданост, труд и неуморан рад јесу рецепт успјеха Плесног клуба (ПК) “Блок”, чији чланови већ деценију освајају подијуме широм свијета.

Основан прије десет година са визијом да шири љубав према плесу међу свим генерацијама, клуб је данас постао синоним за врхунска достигнућа у овој врсти умјетности. Невјероватним низом побједа на свјетским, регионалним и европским такмичењима чланови “Блока” јубилеј дочекују као шампиони подијума.

Присјећајући се почетака предсједница ПК “Блок” Јелена Стојаковић казала је како су почели са латиноамеричким плесовима и модерним балетом, да би врло брзо након тога проширили репертоар.

- Формирали смо бројне друге програме, попут хип-хоп плеса, првог плеса за младенце, сценског покрета, али и неколико врста плесног фитнеса.

Данас “Блок” дјелује као културно-едукативна база са 14 такмичарских и рекреативних програма за све узрасте - истакла је Стојаковићева.

Такмичарски пут овог клуба, како каже, почео је са златом, а данас иза себе имају више од 200 побједа на регионалним, европским и свјетским такмичењима, од чега се издваја побједа на Свјетском првенству у Италији 2018. године, као и неколико специјалних награда.

- Осим такмичења “Блок” је до сада наступао на неколико стотина манифестација, а покретач је и бројних догађаја који окупљају, како дјецу и младе тако и цијеле породице - рекла је Стојаковићева.

Према њеним ријечима, “Блок” је заједно са још два клуба из ФБиХ на челу представништва Свјетске плесне федерације ЊАДФ у БиХ.

- Током цијеле ове године, а поводом обиљежавања деценије од оснивања, организујемо бројне догађаје, радионице, семинаре, плесне вечери на отвореном, а на јесен нас очекује и годишњи концерт, као и премијера документарног филма “На врховима прстију”, који прати причу од нашег оснивања до данас - појаснила је предсједница поменутог клуба.

Како каже врата овог клуба су отворена за све који желе да направе своје прве плесне кораке, али и за оне који знају да за плес никада није касно.

- Почетком нове сезоне најављујемо велику плесну аудицију те позивамо све велике и мале плесаче да се придруже нашој плесној породици и уживају у магији плеса - казала је Јелена Стојаковић.

Модерни балет

Потпредсједница “Блока” Наталија Нинић, која полазнике тренира модерни балет, казала је како од 2014. године до сада иду само узлазном путањом и на томе је веома захвална.

- Са дјецом је увијек изазовно радити, али је лијепо и сви који имају афинитете ка плесу, на крају се увијек пронађу у томе - рекла је Нинићева.

Како каже, модерни балет уписују дјеца већ са три године, а већином дјевојчице показују интересовање ка овом спорту.

- Ко год дође једном код нас, ту и остане - казала је Наталија Нинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана