Плесачи “Геме” стигли са СП: Наступ у Скопљу мотив за нове успјехе

Катарина Шапоња
Плесачи “Геме” стигли са СП: Наступ у Скопљу мотив за нове успјехе

БАЊАЛУКА - Чланови плесног клуба “Гема” вратили су се са Свјетског првенства у хип-хопу одржаног у Скопљу, гдје су, иако нису ушли у финале, стекли драгоцјена искуства и додатну мотивацију за будуће успјехе.

Тренер и кореограф хип-хопа Ацо Романић истакао је да су задовољни постигнутим резултатима, посебно имајући у виду јаку конкуренцију.

- Међу најбољим резултатима бих издвојио дјечији соло Нине Радоје, која је иза себе оставила око 150 цурица из цијелог свијета и била прва испод црте за пролазак у трећи круг такмичења. Такође, соло наступ јуниорке Екатарине Петрашевић, те резултат јуниорске групе су постигнућа на која смо поносни. Они су у првом кругу имали неке техничке грешке, али су се успјели изборити за пролаз у сљедећи круг међу најбољим групама из цијелог свијета - казао је Романић.

Према његовим ријечима, разматрају шта још треба да поправе како би БиХ и Бањалука добили свјетског финалисту.

- Плесачи су се кућама вратили мотивисани и инспирисани - казао је он.

Додао је да је велика ствар гледати свјетско финале уживо, јер то помаже њиховој креативности и мотивацији. Романић је казао да је један од посебних тренутака на Свјетском првенству био дефиле држава, гдје су плесачи из цијелог свијета излазили са својим заставама и заједно плесали на сцени. Вриједне и талентоване плесаче “Геме” очекују нови изазови.

- Крајем године “Гема” организује у Бањалуци велики међународни турнир у Спортској дворани “Центар”, гдје ћемо окупити плесаче из шест држава, те очекујемо око 2.000 плесача - рекао је Романић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана