Плата директора бањалучке Топлане око 4.000 КМ

Глас Српске
Плата директора бањалучке Топлане око 4.000 КМ

Бањалука - Директор бањалучке Топлане Мићо Миловановић негирао је јуче да је његова плата 8.000 КМ, како су ових дана пренијели неки медији, већ да је око 4.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Након што је градоначелник Игор Радојичић затражио од директора највећег градског губиташа да се хитно изјасни о медијским наводима, Миловановић му је јуче доставио листу примања, у којој стоји да је од почетка ове године примао мјесечне нето плате од 3.250 КМ до 3.296 КМ.

Према његовим тврдњама, за јануар је примио плату од 3.250 КМ, фебруар 3.158 КМ, март 3.296 КМ, април 3.158 КМ и за мај 3.296 КМ. Миловановић је навео и да, на основу уговора о регулисању права и обавеза директора, поред ове плате има и посебан мјесечни додатак од 700 КМ, који му се исплаћује полугодишње.

Извор "Гласа Српске" из Градске управе појаснио је да се из овог Миловановићевог одговора практично види да је спорни извод са платом од 8.000 КМ, који је ових дана објављен у појединим медијима, аутентичан.

- Миловановић у допису, упућеном градоначелнику, није децидирано побио медијске тврдње о томе да прима плату од 8.000 КМ, али је, у исто вријеме, потврдио да на своју редовну плату прима и мјесечни додатак од 700 КМ који му се исплаћује сваких шест мјесеци. То, практично, значи да је могуће да је тај платни извод истинит, али да се вјероватно односи на мјесец у којем му је исплаћен тај шестомјесечни додатак. Дакле, ако је све ово тачно, он је заиста примао плату од 8.000 КМ, али "само" два пута годишње - наводи извор из Градске управе.

Према тврдњама извора "Гласа Српске", Радојичић се, послије ове информације, не намјерава даље бавити Миловановићем и његовим примањима, поготово што градски Одсјек за интерну ревизију нема законску надлежност да контролише пословање "Топлане", јер је то, по закону, дужност Главне службе за ревизију јавног сектора.

- Иако звучи апсурдно, град не може да изврши ревизију пословања "Топлане", па самим тим ни да провјерава колика је директорова плата. Са своје стране, може само да изврши ревизију средстава које им, евентуално, упути као посебан грант, односно да провјери да ли је тај новац намјенски трошен - тврди извор "Гласа Српске".

Радојичић је у неколико наврата износио податке да је губитак градске "Топлане" негдје близу 90 милиона КМ.

Миловановић

В.д. директора градске "Топлане" Мићо Миловановић казао је да је у одговору градоначелнику Игору Радојичићу детаљно објаснио структуру примања.

- Под пуном одговорношћу, материјалном и кривичном, тврдим да су то тачни подаци. Уговором о регулисању права и обавеза в.д. директора одређен је посебан додатак на плату од 700 КМ који се исплаћује полугодишње и тај уговор, поред директора, потписује Надзорни одбор. Плата директора и свих запослених у "Топлани" непромијењена је од 2005. године. Руковођење "Топланом" сам преузео 2012. године и наслиједио сам постојећу ситуацију - казао је Миловановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана