Планови Дјечијег хора “Врапчићи” за ову годину: Спремају концерте и нови албум

Сара Бојанић
Планови Дјечијег хора “Врапчићи” за ову годину: Спремају концерте и нови албум

БАЊАЛУКА - У Дјечијем хору “Врапчићи” завршен је фебруарски упис нових чланова, а овај познати градски ансамбл постао је богатији за 22 нова члана.

Диригент Дјечијег хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић рекао је за “Глас Српске” да пријем нових чланова траје и у марту те да су најмлађи добродошли да посјете пробе и постану нови чланови хора.

- С обзиром на то да је ријеч о нашим најмлађим суграђанима, прије самог уписа имали смо припремни период, гдје су родитељи били слободни да дјецу доведу на пробе како би се дјеца упознала и навикла на наш рад - рекао је Ђаковић.

Истакао је да се пробе одржавају у амфитеатру Дома омладине сваке суботе од 11 до 12 часова, а недјељом од 12 до 13 часова.

- Дјеци је посебно интересантна бина у Дому омладине, гдје се они већ током пробе осјећају као да су на концерту - казао је Ђаковић.

Додао је и да су најзаинтересованија дјеца узраста од три и по до осам година.

- Циљ нам је да дјецу привучемо на пријатан и опуштен начин, без притиска од аудиције и пријемног испита, јер су још мали, те да се постепено укључују у рад хора у складу са својим жељама, потребама и могућностима - навео је Ђаковић.

Осврнуо се и на планове које “Врапчићи” имају у овој години.

- Ову годину ћемо искористити за припрему новог албума и ЦД-а са новим пјесмама. У плану нам је и да издамо монографију као и да снимимо филм о “Врапчићима” с обзиром на то да је наш досадашњи рад обиљежило много талентованих чланова. Планирамо ове године одржати и концерт у “Комбанк” дворани у Београду као и традиционални концерт на тврђави Кастел - рекао је Ђаковић.

Навео је и да “Врапчићи” свакодневно добијају позиве на бројне дјечије фестивале широм Европе.

- Позвани смо на многе дјечије фестивале, као што су фестивали у Охриду и Бечу - казао је Ђаковић.

Додао је да је основни циљ “Врапчића” да се афирмише дјечије стваралаштво јер су дјеца наше највеће богатство.

Јубилеј

Диригент Дјечијег хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић казао је да догодине прослављају јубилеј.

- У плану нам је да сљедеће године објавимо албум “1993 - 2023”, чиме ћемо обиљежити 30 година постојања Дјечијег хора “Врапчићи” - рекао је Ђаковић. Додао је да ће тада бити организована и свечана академија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана