Планирано проширење раскрснице у близини моста Венеција

ГС
Планирано проширење раскрснице у близини моста Венеција

БАЊАЛУКА - Раскрсница улица Гавре Вучковића – Јеврејска биће проширена током године, како би се убрзао саобраћај и смањиле гужве у вријеме највећих загушења, нарочито из смјера Старчевице.

Како су појаснили из Одјељења за саобраћај и путеве, ријеч је о веома оптерећеној раскрсници са укрштањем саобраћајних токова који иду из смјера једног од највећих градских насеља Старчевице, са Јеврејском улицом која саобраћајне токове изводи из централне градске зоне.

- Проблем који је присутан на наведеној локацији је да саобраћајни ток возила која иду са Старчевице и пређу мост Венеција, веома често се мора зауставити и чекати да возила скрену лијеву у Јеврејску улицу – навели су из Одјељења.

Приједлогом буџета за 2021. годину, који ће се наћи пред одборницима крајем овог мјесеца, предвиђено је проширење наведене раскрснице на главном правцу, те формирање посебне собраћајне траке за лијева скретања.

- На овај начин возила која скрећу лијево, неће више негативно утицати на оне који иду право – закључили су из Одјељења.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана