Планирано отварање 70 нових радних мјеста

В. П.
Планирано отварање 70 нових радних мјеста

Бањалука - У граду би током идуће године требало да буде обезбијеђено око 70 нових радних мјеста у области обраде метала, дрвета, коже, обуће и текстила кроз имплементацију пројекта "Успостављање локалног партнерства за запошљавање града Бањалука с циљем спровођења пројеката за запошљавање".

Потврдили су то у Градској развојној агенцији (ЦИДЕА) и додали да је вриједност пројекта 302.520 евра, од чега је град обезбиједио 105.882 евра, а 196.638 евра из донаторских средстава Међународне организације рада.

- Ова средства омогућиће обуку за 80 до 90 незапослених који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање Бањалука, те куповину неопходне опреме за спровођење обуке из наведених области. Очекујемо да ће кроз овај пројекат бити креирано око 70 нових радних мјеста - рекли су у ЦИДЕА.

Додали су да ће током овог мјесеца бити оформљен прецизан  програм спровођења овог пројекта са партнерима који учествују у његовој реализацији.

Осим ЦИДЕА и Завода за запошљавање, у реализацији пројекта учествују град, Средњошколски центар Оптимус НУБЛ, Средњошколски центар "Љубиша Младеновић", Машински факултет, Техничка школа, Школа ученика у привреди, Творница обуће "Бема", фирме "ГМП-интеријери", "Елас метал експерт", "Спарта" и Фондација "Удружене жене" Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана