Плаћање паркинга СМС-ом путем свих оператера

Игор Пилиповић
Плаћање паркинга СМС-ом путем свих оператера

Бањалука - Корисници услуга мобилних оператера "Еронет" и "БХ Телеком" као и других провајдера убудуће ће моћи да плате паркинг на подручју града путем СМС порука, што до сада није био случај, сазнаје "Глас Српске". Ова новина уведена је 1. јуна.

- Цијене карата и бројеви за слање СМС порука су исти као код "м:тел" мреже. Могућност плаћања паркинга на овај начин до сада су имали само корисници "м:тела" - казали су у Одсјеку за паркинге и гараже у Градској управи.

Плаћање путем других провајдера који имају мреже мобилне телефоније биће регулисано између њих и "БХ Телекома".

- Мањи оператери иду преко "БХ Телекома" и с њима ће они то ријешити - рекао је извор близак Градској управи.

На подручју града на паркинзима којима управља Одсјек за паркинге и гараже налазе се 104 паркинг аутомата.

Према ранијим информацијама из Градске управе, прошле године на градским паркинзима забиљежено је 2,68 милиона паркирања.

- Од тога је 1,19 милиона паркирања плаћено СМС порукама што свједочи о томе колико је овај начин заступљен међу возачима - рекли су у Градској управи.

Грађани паркинг могу платити тако што ће поруку, у којој је наведена регистарска ознака аутомобила и то без цртица, послати на одговарајући број, а ако је трансакција успјешно обављена, пошиљалац ће добити повратну поруку са свим подацима и потврдом о плаћеном паркингу.

За један сат паркирања у првој зони поруку треба послати на број 083 51 01, док је за исто вријеме паркирања у другој зони потребно послати поруку на број 083 51 00. За цјелодневно паркирање у првој зони број је 083 51 02, а у другој 083 51 03.
Сваки корисник ове услуге, десет минута прије истека времена плаћеног паркинга, добија поруку са обавјештењем да му вријеме паркирања истиче и да га, уколико жели, може продужити слањем нове поруке са уписаном регистарском ознаком возила.

Возачи сматрају да је плаћање паркинга СМС-ом велика предност.

- Подржавам такав начин плаћања и редовно га користим јер ми је тако лакше. Немам увијек ситног новца код себе па је онда путем СМС-а много боље и лакше и никада нисам имао проблема са таквим видом плаћања - рекао је возач Александар Марић.

"Лежећи полицајци"

У улици Браће Мажар и мајке Марије, прије укрштања са Змај Јовином улицом, постављени су "лежећи полицајци" и додатна вертикална саобраћајна сигнализација

- Многи возе неприлагођеном брзином па је долазило до саобраћајних несрећа, а због непосредне близине Гимназије долази и до угрожавања безбједности ученика - казали су у Одсјеку за саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана