Пјесмом се враћају у младост

Ј. Ц.
Пјесмом се враћају у младост

Бањалука - Чланице Удружења "Жене то могу" уз подршку хора "Лира" и малог оркестра, пожељели су штићеницима Геронтолошког центра срећне васкршње празнике, којима су осим пјесме даровали и пригодне поклоне.

Ове хуманитарке радо долазе у Геронтолошки центар, гдје борави и бивша предсједница њиховог удружења. Једна од чланица описала је њихове посјете својим животним мотом, рекавши: "Све што сам у животу радила можда није много, али је сигурно било од срца".

- У програму свог рада имамо и хумане акције, попут ове, а у суботу идемо у посјету дјеци која бораве у Дому "Рада Врањешевић" и носимо им гардеробу, јаја и друге поклоне - рекла је предсједница Удружења "Жене то могу" Нада Бојић.

Да је ријеч о важној посјети видјело се по одзиву и расположењу штићеника, који су уживали у музици и пјесми. Многи од њих су запјевали заједно са "Лиром", а једна од распјеваних дама је рекла да се пјесмом враћају у младост. Стоја Тривуновић каже да јој радост доносе овакви догађаји, које имају најмање једном у двије седмице, додајући да је задовољна условима у Центру, гдје борави седам година.

- Културни живот наших корисника је веома битан и није нам циљ само да им дамо храну и терапију и да вегетирају овдје. Један од наших важних задатака је да се овдје осјети живот. Долазе нам сјајни музичари, глумци и одличну сарадњу имамо и са основним школама - казао је директор Геронтолошког центара Винко Лолић и додао да не гледају на вјероисповијест својих корисника и да обиљежавају све значајније празнике свечаним ручком и дружењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана