Певуља: Спомен-плоча Николи Кољевићу ће бити враћена

ГС
Певуља: Спомен-плоча Николи Кољевићу ће бити враћена

БАЊАЛУКА - Плоча на којој је писало да је у Кући Милановића рођен Никола Кољевић биће враћена на овај објекат. Откако је ова кућа културе отворена, константно наглашавамо да ће бити и осмишљени бројни садржаји које ћемо сваке године посвећивати управо Николи и Светозару Кољевићу, који су на најприснији начин пријатељски, али и кумовски везани за породицу Милановић.

Казао је ово први управник Куће Милановића, професор Душко Певуља, који је додатно нагласио и то да политици у склопу оваквих тема – мјеста нема и не треба бити.

-Запањује ме и растужује чињеница да се и овакве ствари политизују. Подсјећам, отворена прије петнаест дана, Кућа Милановића организује запажене културне догађаје и прилагођава простор својој замишљеној намјени. Дизајнерски осмишљавамо унутрашње и спољашње ознаке, визуелну идентификацију Куће Милановића – рекао је Певуља.

Подсјећамо, први културни центар након Банског двора – Кућа Милановића свечано је отворила своја врата.

Већ прве седмице, разноврсне изложбе, концерти, радионице, вечери поезије привукли су велики број посјетилаца у ову установу културе.

Богат и разноврстан програм за све узрасте и генерације у потпуности је оправдао намјену овог објекта, који је у потпуности реновиран и претворен у културни центар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана