У сусрет Дану града: Бесплатна годишња претплата за „БЛ бајк“ за 100 суграђана

ГС
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - У сусрет Дану града, а у циљу промоције бициклистичког саобраћаја и уопште физичке активности, Град Бања Лука обрадовао је 100 суграђана годишњом картицом за „БЛ бајк“.

Картице су им симболично уручене данас на Свјетски дан здравља, тако да ће моћи током цијеле године бесплатно да користе бицикле из овог система.

-Кључна порука коју желимо да пошаљемо јесте да је Град опредијељен за другачију културу саобраћаја у нашем граду, да желимо да јачамо и јавни превоз, али исто тако и алтернативне начине превоза у циљу смањења гужве и заштите наше животне средине – казала је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Истакла је да Град све више ради на пољу урбане мобилности, изградњи паркинга за бицикле и нових бициклистичких стаза што ће бити настављено и у наредном периоду.

– Ове године очекују нас и значајније активности и улагања, од припреме Стратегије урбане мобилности до уређење постојећих бициклистичких стаза, али и успостављања једносмјерних централних градских улица што ће омогућити и нове бициклистичке стазе – закључила је она.

Подсјетила је да су недавно награђени запослени у Градској управи који су у протеклом периоду долазили бициклом на посао и својим примјером промовисали другачију културу саобраћаја, здрав живот и заштиту животне средине кроз смањење употребе моторних возила.

Остали суграђани који нису могли присуствовати данашњој додјели, своје картице које су добили у акцији Града проведеној од 31. марта до 4. априла путем друштевних мрежа, могу преузети у просторијама Паркинга Града (адреса: Улица Краља Алфонса XIII бр. 26).

Тренутно су терминали „БЛ-бајка“ доступни у центру града – Улица краља Петра I Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“, у Парку „Младен Стојановић“ и уз Источни транзит-на укрштању улица Цара Лазара и Крфске.

Свјетски дан здравља

Свјетска здравствена организација (СЗО) сваке године обиљежава дан свог оснивања  7. април, бирајући тему која представља актуелни јавноздравствени приоритет у свијету. Мото овогодишње глобалне кампање је „Наша планета, наше здравље“.

Град Бања Лука је подијелио бесплатне картице  за “БЛ-бајк“, а  у циљу промоције бициклистичког саобраћаја, смањења издувних гасова и очувања чистог ваздуха у нашој средини, као и значаја физичке активности за очување здравља грађана.

 

ЈЗУ “Дом здравља“ у Бањој Луци  планира разним активностима обиљежити Свјетски дан здравља. У ТЦ „Делта“ од 14 часова др Младен Шукало ће са студентима Медицинског факултета у Бањој Луци  промовисати  значај превентивних здравствених прегледа одраслог становништва у циљу раног откривања масовних незаразних болести код наших грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана