Пети покушај деложације ФК Џаја ФОТО

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- У бањалучком насељу Врбања јутрос је заказана деложација породице Глишић са имовине на овој локацији. Присутан је велики број полицајаца ПУ Бањалука, али и припадника Судске полиције РС, а ово је пети покушај деложације.

Спор око земљишта ФК Јединство траје годинама. Из овог клуба тврде да имају првостепену, другостепену, а затим и пресуду Врховног суда РС која потврђује да је имовина у Врбањи њихова.

Миливоје Глишић, који се налази на челу ФК Џаја, више пута је раније понављао да се он и његова породица неће иселити са ове локације и да неће дозволити да их избаце на улицу.



У Јединству тврде да су им ФК Џаја и Глишић самовољно узурпирали имовину почетком 1994. године. Са друге стране, Глишићи тврде да су жртве корупције и криминала, а да је “Јединство” непостојећи клуб. Ранијих година била су четири безуспјешан покушај деложације Фудбалског клуба Џаја са имовине у Врбањи, гдје се налази стадион и породична кућа породице Глишић.



Посљедњи покушај био је у децембру 2019. године, када је Миливој Глишић на некретнину ставио плинску боцу. На разглас је неговодовао и упућивао увреде предсједнику ФК Јединство и бившем посланику у Народној скупштини Републике Српске Адмиру Чавки, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана