Петар Билчар: Сутра отварамо вишенамјенски објекат на Петрићевцу VIDEO

Г.С.
Петар Билчар: Сутра отварамо вишенамјенски објекат на Петрићевцу VIDEO

БAЊАЛУКА - Вишенамјенски објекат на Петрићевцу у којем ће бити смјештени вртић, амбуланта породичне медицине, мјесна заједница и мјесна канцеларија, као и просторије за друштвене садржаје, биће отворен сутра.

Рекао је ово гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука Петар Билчар. Он је нагласио да је све већ сада спремно да овај објекат,  који је био један од највећих приоритета мјештана на овом простору буде пуштен у функцију.

„Поред тог објеката чију су изградњу суфинансирали Републике Србије и Град Бањалука, ми смо привели крају и радове на изградњи спортске дворане у бањалучком насељу Старчевица, почели смо градњу дворане на Лаушу, а у употребу је пуштен новоизграђени друштвени дом у Горњој Пискавици” каже Билчар.

„Сви грађани Горње Пискавице и околине моћи ће да користе овај нови друштвени дом. Они су то дуго тражили. Надам се да ће наредно Зимско прело да се одржи ту, али да ће и сва остала Удружења моћи да користе исти.” рекао је Билчар.

Говорећи о реализацији пројеката водоснабдјевања “ Билчар је навео да су  почели радови на изградњи водоводне мреже према Обровцу, затим према Кременовићима, Стојнићима и Радосавској.  „Започели су радови на изградњи водоводне мреже у Благојевићима, у Славићкој. Када говоримо о Славићкој, поред ове локације, планирамо и пројектовали смо и изградњу водоводне мреже у дијелу Славићке, која гравитира према Јелићки, а она се налази у нашим плановима у оквиру пројектног циклуса „Вода 3”, који ће, надам се, започети на прољеће. Ове и протекле седмице започеки смо радове према Стојнићима у Верићима, а поред тог крака радиће се и у Радуљима, према Бабићима, и што је најважније за становнике Верића, радиће се нови резервоар, пумпна станица и потисни цјевовод, како би се постојећа мрежа интегрисала на градску” каже Билчар, напомињући  да ће се радити  водовод према Вуковићима у Мишином Хану, те ка Пиљагићима у Поткозарју.  

Поред поткозарских села, започета је градња потисног цјевовода према Обровцу. То је само један од послова који ће се радити на подручју Бронзаног Мајдана. Након тога ће, по завршетку изградње резервоара у Мелини, доћи до интегрисања постојећег система Бронзаног Мајдана на систем Црно врело, а радиће се и цјевовод на Обровцу. „У оквиру појекта „Вода 2”, већ смо започели на неколико локација изградњу канализације у Ади, Врбањи, Дракулићу, а на прољеће је планирано да се започне на Лаушу, Побрђу, Залужанима, Куљанима. Много посла је пред нама у „Води 2”“ истиче Билчар.

Билчар наводи да ће реализација пројекта „Вода 3”  дефинитивно почети на прољеће, Њиме ће, каже, између осталих бити обухваћена Доња Кола, Граб, више водоводних система на подручју платоа Мањаче, Леденице, Рацуне, више зоне Понира, Старчевице и Потока, који ће се напајати са једног резервоара који ће се изградити на врху Понира.

 „Ми смо све предуслове које су наши партнери у овом послу тражили – испунили. Након уговарања „Воде 2” и усвајања Зеленог акционог плана, ми смо створили све предуслове да добијемо грант Европске уније од 4 милиона еура. У току је припрема пројектне документације. Надамо се да ћемо кренути са реализацијом на прољеће наредне године”, закључио је гостујући у Бањалучкој хроници ЕЛТА ТВ, начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана