„Пета туристичка регата“ окупила 60 учесника: Адреналински спуст од Крупе на Врбасу до Карановца

Маја Станојевић
„Пета туристичка регата“ окупила 60 учесника: Адреналински спуст од Крупе на Врбасу до Карановца

БАЊАЛУКА - Спуштање у гуменим чамцима низ чаробне врбаске брзаке и букове, оставило је без даха учеснике „Пете туристичке регате“, који су предах од свакодневних обавеза зачинили са мало адреналина.

Око 60 љубитеља природе и авантуре уживало је у чамцима на брзацима неукротивог Врбаса уз искусне лиценциране скипере. Учесници су били распоређени у осам чамаца, а водичи су им показали како изгледа сигуран спуст на потезу од Крупе на Врбасу до Рафтинг центра „Кањон“ у Карановцу.

Предсједник Рафтинг клуба „Кањон“ Александар Пастир нагласио је важност овог догађаја на Врбасу.

- Битно је да промовишемо безбједан рафтинг, да што више грађана зна како се то ради и како да на правилан начин користе опрему те да не конзумирају алкохол - рекао је Пастир и нагласио важност обуке скипера који доприносе безбједности чланова.

Рафтер из Клуба „Кањон“ Анђела Врањеш рекла је да је тренутно на обуци за скипера. 

- Обука траје од маја на којој смо имали теоретски дио, гдје смо учили о значају безбједности на води, начину веслања те о важности скипера за љубитеље рафтинга - рекла је Врањешова.

Рафтингу је присуствовао градоначелник Драшко Станивуковић који је овом приликом изразио задовољство што учествује у спортовима који се организују у Бањалуци.

- Не прође ни година да се бар неколико пута не спустим Врбасом, јер је он симбол града, а наша обавеза и дужност је да водимо рачуна о њему - казао је Станивуковић.

Пожелио је добродошлицу скиперима Јајца, Новог Града и Доњег Вакуфа.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да овај догађај прилика да се истакне значај рафтинга.

- У наредном периоду ћемо наставити развијати овај спорт јер нам пружа прилику да на предстојећем Свјетском првенству у рафтингу покажемо јединство и Бањалуку прикажемо у најбољем свјетлу - рекао је Илић.

Из Градске управе су саопштили да све активности у вези са овогодишњом туристичком регатом спадају у припремне активности за предстојеће Свјетско првенство у рафтингу, којем ће Бањалука бити домаћин 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана