"Перпетуум мобиле" успјешно окончан пројекат промоције здравих стилова живота

Srna
"Перпетуум мобиле" успјешно окончан пројекат промоције здравих стилова живота

БАЊАЛУКА - Институт за развој младих и заједнице "Перпетуум мобиле" успјешно је завршио пројекат "20.000 разлога да промовишемо здраве животне стилове", који је подржан у оквиру градске платформе "Бањалука људског лица".

 

У пројекат су биле укључене готвото све средње бањалучке школе из којих је 28 ученика обучено за вршњачке едукаторе у промоцији здравих стилова живота међу младима.

"Они су у претходном периоду едуковали своје вршњаке о важностима здравих животних стилова и превенцији насиља. Поред едукације у школама, реализована је и онлајн кампања која је обухватила преко 56.000 младих, што је чак три пута већи број од планираног", саопштено је из ове организације.

Осим тога, млади су за своје вршњаке припремили и онлајн радионице које су биле дио велике промотивне кампање.

Уз менторство својих професора и стручног особља, млади су се обучавали по приручнику који је добио европску награду /Програм Y/.

"У наредном периоду настављамо сарадњу са вршњачким едукаторима и бањалучким средњим школама", најавили су из ове организације.

Платформа "Бањалука људског лица" у потпуности је аутентичан пројекат града у који је укључен велики број институција, удружења грађана, невладиних организација, као и стручних тимова, а у оквиру којег се ове године очекује реализација на десетине различитих пројеката.

Ријеч је о флексибилној платформи која се и даље дограђује, а посебна пажња обраћа се дјеци, старима, особама са инвалидитетом, те лицима са потешкоћама у развоју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана