Пећанац: Сви који су испуњавали услове за бесплатан градски превоз имаће и убудуће то право

ГС
Пећанац: Сви који су испуњавали услове за бесплатан градски превоз имаће и убудуће то право

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац навео ја да су се чланови Удружења Четири плус сами изборили за своја права, док су поједини, као каже, хтјели да им одузму права која им припадају.

- Чланови удружења Четири плус тражили су своја права. Ми смо само хтјели да све буде транспарентно, колико коме средстава припада, и то смо ријешили једним амандманом - нагласио је Пећанац.

Појаснио је да су се Чланови Удружења окупили недавно испред Градске управе Бањалука, како би истакли своје негодовање и незадовољство због неусвајања битних питања, као што су субвенције за бесплатну мјесечну карту, и многа друга.

Говорећи о исплатеи превозницима, навео је да им обавезе нису измириване.

- Проблеми су постојали приликом исплате превозницима, нису им измириване обавезе, зашто је било кашњења није ми јасно - истакао је Пећанац и додао да све категорије становништва које су испуњавале услове за бесплатан јавни превоз имаће и убудуће то право, преноси РТРС.

Навео је да је поносан на амандман СНСД којим се додјељује бесплатан јавни превоз за особе са инвалидитетом као и дјеци са потешкоћама у развоју.

- Клуб одборника СНСД се борио за бољи јавни превоз, ми у Бањалуци имамо наскупљу у карту јавног превоза у регији - поручио је Пећанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана