Павловић преузео бањалучки "Аутопревоз"

Г.С.
Павловић преузео бањалучки "Аутопревоз"

БАЊАЛУКА – Раденко Павловић, власник предузећа "Павловић турс" преузео је "Аутопревоз ГС", који одржава више линија на територији Бањалуке, сазнаје Kapital.

На овај начин Павловић је додатно ојачао свој положај у јавном градском саобраћају у којем сада готово и да нема конкуренцију.

"Аутопревоз ГС" је огранак акционарског друштва "Аутопревоз" које са градом има потписан уговор о превозу путника и држи неке од најфреквентнијих градских линија.

Директор "Аутопревоза ГС" остаје Дејан Мијић који је и до сада био на тој позицији.

Павловић је ово предузеће добио као гаранцију да ће му бити враћена позајмица од 2,6 милиона марака коју је дао "Аутопревозу", а са којим је затворен кредит код Нове банке.

Комплетна процедура око преузимања завршена је прије 15-ак дана, а према тврдњама директора "Аутопревоза" Сладомира Ђурића они и даље имају могућност да врате предузеће у своје власништво ако измире дуг према Павловићу.

"Предузеће смо преписали као гаранцију за кредите који су доспјели, а које је 'Павловић турс' за нас вратио, односно дао нам позајмицу из које смо 'Новој банци' вратили кредит од 2,6 милиона КМ.  Ми смо ту фирму преписали као гаранцију. Направили смо уговор којим имамо могућност да до маја измиримо дуг према Раденку Павловићу и вратимо предузеће 'Аутопревоз' ГС", каже Ђурић.

Он каже да Павловићу нису могли понудити ништа друго осим те фирме с обзиром на то да је сва имовина "Аутопревоза" под хипотеком.

Тврди и да се по питању линија ништа неће мијењати те да "Аутопревоз ГС" наставља да ради као и раније.

Рјешење види у договору са Градом Бањалука са којим се годинама споре око земљишта у цетру града.

"Надамо се да ћемо са градом постићи договор и да ће они купити наше парцеле у центру града на којима је њихова инфраструктура. Спремни смо на договор и компромис. Са тим новцем бисмо онда вратили кредите који оптерећују пословање. Од постојећег бизниса не можемо враћати кредите и измиривати текуће обавезе", истиче Ђурић.

"Павловић турс" данас одржава значајан број градских линија у Бањалуци, као и већину међуградских линија између Бањалуке, Лакташа и Градишке.

У 2021. години су остварили добит од око 825.000 КМ и запошљавали 105 радника.

За Капитал је кратко потврдио информацију о куповини и поручио да "Аутопревоз ГС" остаје засебно предузеће.

"Никаквих промјена када су линије у питању неће бити", рекао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана