Павић одгодио разговоре о статусу Балабана

В. П.
Павић одгодио разговоре о статусу Балабана

Бањалука - Састанак на којем је лидер ДНС-а Марко Павић требало да разговара са члановима Градског одбора ове партије и ријеши статус предсједника градске Скупштине Будимира Балабана, који жели да формира нови одборнички клуб и дјелује мимо клуба ДНС-а, јуче је отказан.

Наводно ни у врху саме странке нису начисто о питању Балабановог статуса. Балабан сматра да се то догодило јер Градској организацији (ГО) и руководству странке није стало до разговора па су, како каже, вјероватно извршили притисак на лидера ДНС-а.

- Састанак је заказан и отказан на иницијативу Павића. Претпостављам да је предсједник желио да ријеши неспоразуме између ГО ДНС-а и одборника - рекао је Балабан.

Потврдио је да остаје при плану да оснује нови клуб којем ће грађани бити приоритет, а не интереси партија те да ће га у томе пратити страначке колеге и одборници Ненад Шибаревић и Стојан Вукајловић.

Сем кратке изјаве у којој није желио да коментарише изјаву Балабана сматрајући то "локалним проблемом", од лидера ДНС-а Марка Павића јуче није било могуће добити више информација. Секретар ГО ДНС-а Боран Босанчић је рекао да Павић није неко на кога може било ко да изврши притисак.

- Балабанова констатација да страначком руководству није стало до разговора није тачна - казао је Босанчић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана