Пасарела затворена, вртићи ће сутра нормално радити

Срна
Пасарела затворена, вртићи ће сутра нормално радити

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је затворена пасарела на Западном транзиту која је оштећена у данашњем земљотресу, те да ће сутра нормално радити вртићи на подручју града.

Станивуковић је, након вечерашње сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, рекао новинарима да је пасарела затворена из превентивних разлога док се не утврди да ли је за употребу.

Он је позвао грађане да прате средства информисања и да не подлијежу паници.

Станивуковић је навео да је на сједници закључено и да је Тим за комуникацију дужан да обавјештава о ситуацији, те додао да је од вечерас ојачан и Оперативно-комуникативни центар, као и да све остале службе које раде на заштити и спасавању у граду треба да појачају своје активности.

Он каже и да ће сутра представници Цивилне заштите посјетити приватне и јавне вртиће како би подсјетили запослене које активности у случају потребе требају да предузму.

“Сутра ће вртићи нормално радити, а родитељи ће одлучити да ли ће да тамо пошаљу своју дјецу”, навео је Станивуковић.

Весна Шипка из Одсјека за цивилну заштиту рекла је да је данашње подрхтавање могло проузроковати љуљање високих објеката, те да је био примијетан тепен панике која се, како каже, ширила друштвеним мрежама.

 

Град ће помоћи породици Радановић у санирању штете

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је вечерас да ће Град помоћи породици Радановић чија је кућа страдала у невремену.
Станивуковић, који је посјетио породицу Радановић, на чију се кућу током синоћњег невремена обрушио кров са сусједне стамбене зграде у изградњи, навео је да ће Град обезбиједити тој породици алтернативни смјештај док им буде био потребан.

Он каже да ће Град сносити и трошкове вјештачења, те обезбиједити поправку инсталација, најлон за прекривање крова и процјену штете, саопштено је из Градске управе.

“Овдје се могла догодити трагедија, а срећа у несрећи је што нема људских жртава и што је породица на броју”, рекао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, на терену су инспектори и ватрогасци који утврђују чињенице, потребно је да полиција изврши увиђај, а затражено је и присуство представника тужилаштва да би се утврдила одговорност за овај случај.

“Породици би требало да буде надокнађена штета у сваком смислу”, рекао је Станивуковић.

Власник куће у Улици Новака Пивашевића Никола Радановић рекао је да је у моменту непогоде у кући била цијела породица - супруга, он и двоје дјеце.

Радановић је нагласио да су преживјели велики страх и стрес, те захвалио градској управи на брзој реакцији и позвао надлежне да утврде штету да би кућа била што прије санирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана