Пaс бачен са врха солитера у бањалучком насељу Борик?

Јасмина Перишић
Пaс бачен са врха солитера у бањалучком насељу Борик?

Бањалука - Смрт пса узнемирила је становнике Кордунашке улице у Борику јер поједини станари тврде да је женка хаскија бачена са крова шеснаестоспратног солитера у смрт.

Пса су наводно бацили објесни тинејџери који су у протеклих неколико дана проводили вријеме на тераси изнад 16. спрата солитера.

- Три или четири тинејџера су се попела на зграду а са њима и пас. Чим смо обавијестили предсједника кућног савјета да је нека омладина на тераси солитера и док се он попео горе,  у томе се десио овај монструозни чин. Пас је лежао мртав на земљи. Клинци су пројурили поред предсједника кућног савјета и разбјежали се. Мртвог пса су ставили на картон и негдје однијели - испричао је један од станара који није желио да му објавимо име.

Рекао је да су тинејџери неваспитани, да су му познати и да не жели да има проблема с њима.

- Пас је пао на метар испред дјевојчице која је шетала са мајком. Не дај боже да је пао на дијете, могло је доћи до још веће трагедије, мада је и ово што се десило довољно језиво - тврди овај станар.

Његова комшиница која такође није жељела да се представи, потврдила је ову причу.

- На крову су били средњошколци. Прича се да су пса бацили, али сам Бог зна шта је истина. Нико од нас то није видио, али не знам шта би друго могло бити. Кажу да су пса однијели у подрум док не дођу хигијеничари. Не знам само откуд тој дјеци кључ да уђу на терасу зграде - казала је ова комшиница.

Предсједник кућног савјета Никола Кудра тврди да није упознат са појединостима овог случаја.

- Чуо сам да се то десило али не знам ни ко су та дјеца ни чији је пас. Све је то рекла-казала и не бих о томе. Не знам откуд дјеци кључ да уђу на терасу зграде. Неколико станара има приступ заједничким просторијама - рекао је Кудра.

Из Градске управе су рекли да је инспекција обавијештена о овом случају али да хигијеничари нису затекли леш пса када су изашли на лице мјеста.

Покушали смо ступити у контакт са власником пса али његов телефона јуче је био привремено искључен.

У Удружењу за заштиту животиња "Кербер" су згрожени овим монструозним чином.

- Ако је заиста пас бачен са 16. спрата то је за сваку осуду. Сви они који су починили тај гнусни чин требало би да одговарају и по закону буду најстроже кажњени. Истина то је тешко доказати али питам се имају ли они који то раде имало људскости у себи. Раније су бацали мачке са зграда а ево сада су изгледа почели и псе. Чуо сам и приче да је пас наводно сам скочио са зграде. Заиста је мала вјероватноћа да је то расни хаски урадио - казао је предсједник "Кербера" Горан Милојевић. 

Скочио у смрт

Познаници власника пса, кажу да су чули да је пас сам скочио са солитера.

-  Пас је живио у стану са четворочланом породицом. Син  власника пса довео је кућног љубимца на кров зграде.  Наводно пас се затрчао и скочио преко ограде у амбис. Можда је видио птицу или ко зна шта, само знам да је породица уцвељена. Отац од тог тинејџера је јако добар човјек, и испричао ми је да су у кући сви плакали јер су јако вољели пса - рекао је један од познаника ове породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана