Палата Републике вечерас у бојама Грчке

ГС
Foto: Википедија

Палата Републике у Бањалуци вечерас ће бити освијетљена бојама заставе Грчке поводом обиљежавања 200 година од грчког устанка и почетка борбе за национално ослобођење.

 

Палата Републике биће освијетљена од 19.00 часова, најављено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Грчка слави Национални дан у знак сјећања на 25. март 1821. године када је почела борба за независност Грчке од Османског царства.

Грчку су велике силе као независну државу признале 1830. године.

Влада Србије за Дрвар обезбиједила пола милиона евра БЕОГРАД- Влада Србије одлучила је да са 62,8 милиона динара (534.760 евра= финансијски помогне општину Дрвар у БиХ, наведено је у рјешењу објављеном у Службеном гласнику Србије.

Новац је из средстава текуће буџетске резерве на име подршке Дрвару опредијељен Генералном секретаријату Владе Србије.

Средства се воде као остале донације и трансфери, а о реализацији рјешења Владе Србије стараће се Министарство финансија Србије, преноси Танјуг.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посјетио је у четвртак, 28. марта, општину Дрвар и том приликом најавио да ће Дрвар од државе Србије добити помоћ од 530.000 евра.

“Овај пут новац је намењен за буџетску консолидацију”, нагласио је Селаковић након састанка у Дрвару са представницима српских повратничких општина у Федерацији БиХ.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић захвалила је Србији, која овој повратничкој општини пружа несебичну подршку.

Влада Србије обезбиједила је раније 466.678 КМ за реконструкцију и опремање Службе хитне медицинске помоћи у Дому здравља у Дрвару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана