Ово су цијене уласка возила у бањалучки Универзитетски град

ГС
Ово су цијене уласка возила у бањалучки Универзитетски град

Реконструисани дио саобраћајница и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетски град Бањалука званично су отворени 3. септембра 2024. године.

"Цијена дневне улазнице за улазак путничких моторних возила у Универзитетски град је пет КМ, док је цијена улазнице за минибус 10 КМ, а аутобуси ће дневну улазницу плаћати 20 КМ. Мјесечна улазница за улазак свих врста моторних возила износи 40 КМ", наводи ректор Универзитета у Бањалуци проф. др Радослав Гајанин, саопштено је на званичном сајту Универзитета.

Како је објаснио ректор, према одлуци Управног одбора Универзитета, од плаћања улаза биће ослобођени запослени и студенти Универзитета у Бањалуци, радници Студентског центра Никола Тесла, као и корисници пословних простора и службе доставе, преноси "SeeSrpska".

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да ће реконструисана саобраћајница и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетског града значајно допринијети повећању безбједности унутар Универзитетског града.

"Трагичан догађај у београдској Основној школи Владислав Рибникар био нам је знак да морамо повећати безбједност и контролу оних који улазе и излазе у заштићено подручје, а први корак је ова нова саобраћајница и постављање наплатне рампе на улаз", рекао је Будимир, те нагласио да се Универзитетски град наставља развијати.

Вриједност изведених радова на реконструкцији дијела саобраћајница у Универзитетском граду износи 198.055 КМ, док је вриједност и монтажа опреме за наплату уласка моторних возила 21.937 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана