Ове седмице почиње исплата подршке здравственим радницима

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Ове седмице почеће исплата подршке свим здравственим радницима у износу од 500 КМ, најавио је данас градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Он је напоменуо да надлежне службе проводе потребне процедуре и да слиједи потписивање уговора са здравственим установама у граду.

"Желимо да им се захвалимо за сву подршку. Они никада нису били нити треба да буду предмет поткусуривања, јер знамо да они дају све од себе у најтежим условима", рекао је Станивуковић на конференцији за новинаре.

Он је подсјетио и на друге мјере подршке града, истичући да је већ око 900 породиља поднијело захтјев за подршку, а да се очекује око 2.000 до краја године.

"Изражавам оптимизам, ако је прва година морала да протекне у једнократним помоћима, да ћемо се у будућности кретати политиком која је више од једнократне", рекао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, у том смјеру иде и Нацрт буџета за наредну годину као стратешки важан документ, а обухватиће школу у насељу Ада, мост у насељу Чесма, највећи градски парк, те пословне зоне и нова радна мјеста, суфинансирање приватних вртића, повољнији јавни превоз и друге бројне стратешке политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана