Отворено Љето на Врбасу

Срна фото: В. Трипић
Отворено Љето на Врбасу

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић вечерас је у Бањалуци званично објавио почетак манифестације "Љето на Врбасу", у оквиру које ће бити одржан већи број догађаја спортско–рекреативног карактера.Радојичић је поздравио учеснике и госте и изразио задовољство што је манифестација окупила велики број људи.

Он је истакао да му је част што је Бањалука домаћин овакве манифестације и пожелио свима да се угодно осјећају током њеног трајања.


Манифестација је отворена концертом Умјетничког ансамбла Министарства одбране Србије "Станислав Бинички" и Бањалучке филхармоније под називом "Под звијездама" на обали ријеке Врбас, под зидинама тврђаве Кастел.

Изведене су композиције и партитуре из познатих домаћих и страних филмова, уз солистичке наступе, а у оквиру програма отварања манифестације одржан је и дефиле пловних објеката, гдје су учешће узели и бањалучки клубови водених спортова.

Током вечери биће приказана и пројекција филмова са првог Међународног фестивала подводног филма.

Манифестацију "Љето на Врбасу" организује Туристичка организација Бањалуке, док су свечану церемонију и концерт на отвореном подржали Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Градска управа, Генерални конзулат Србије у Бањалуци и компанија "М:тел".

Манифестација "Љето на Врбасу", која се одржава 64. пут, трајаће до 30. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана