Отворена сезона матура: Матуранти бањалучке Техничке школе продефиловали градом ФОТО VIDEO

Милош Васиљевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Матуранти бањалучке Техничке школе заблистали су у школском дворишту, обучени у најљепше хаљине и одијела, те тако продефиловали улицама града и отворили сезону матура.

 Одисали су елеганцијом, уз осмјех на лицу, али и понеком сузом у очима како због радости али и туге јер напустају ђачке клупе и најбезбрижнији дио живота.

На овај начин, отворена је сезона матура у највећем граду Српске а ученици су сагласни у једном школске дане памтиће по другарству, времену сазријевања али и пријатељствима који остају за читав живот.

Фотогалерију погледајте

О В Д Ј Е

Двориште ове школе било је тијесано за све оне који су дошли да испрате матуранте на прославу ђачког растанка, а ни тмурни облаци нису покварили славље.

Матурант Техничке школе, смјер друмски техничар Немања Наранчић рекао је за "Глас" да је ово велики дан за све њих.

- Средњошколско образовања је најљепши дио нашег живота без дилеме. Ми смо дисали као један, били смо ту једни уз друге, а тако ће бити и у будућности кад нас путеви одведу на четири стране свијета - рекао је он.

И његова другарица Јелена Јокановић казала је за "Глас Српске" да је им је школа донијела нова пријатељства и да из ње иду као одрасли људи.

- Сада нас чекају неке нове обавезе, али ипак вечерас желимо фино да се проведемо и да нам ово вече остане у трајном сјећању - рекла је она.

Директор школе Владимир Куваља рекао је за "Глас" да је ово посебно вече, те да вјерује да ће своје знање пренијети гдје год да раде, те им пожелио да се вечерас лијепо проведу јер су то заслужили.

- Кад смо ми узбуђени замислити како су они. Сада их чекају озбиљније обавезе, гдје им професори неће моћи промијенити оцјену. Вјерујем у наше ђаке и у будућности, да ће слиједити пут који смо им трасирали, њихови родитељи и ми из школе - казао је Куваља.

Амбијент су додатно  загријали трубачи, пред прославу у хотелу „Босна".

Сутра вече матуру прослављају матуранти Средњошколског центра "Љубиша Младеновић" који се испред Храма Христа Спаситеља окупљају у 19 часова, док ће прослава бити у хотелу "Интегра".

Фотогалерију погледајте

О В Д Ј Е

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана