Отворена плажа у Српским Топлицама

ГС
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - Нова плажа уз ријеку Врбас у Српским Топлицама званично је отворена данас у 14 часова.

Како је истакла Милада Шукало, савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, радови су трајали 30 дана, а урађени су потпорни зидови, нови док, ново дајак пристаниште, али и сви инфраструктурни радови у земљи и изнад ње.

"Жеља је да ово мјесто не буде кориштено само као плажа него као излетиште и нови концепт у граду, тако да очекујемо велики број наших суграђана током јесени и прољећа", истакла је Шукалова, те додала да се може најавити за сљедећу годину наставак уређења шеталишта које ће се спојити са дијелом код ресторана Алибаба.

Дејан Јокић, директор за финансије Компаније М:тел, истиче да је изградњу ове плаже препознао као пројекат који ће становницима локалне заједнице и града омогућити да на неки љепши начин проводе живот, одмор и рад.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да овакве идеје и пројекти од нашег града стварају бајку која је реална.

"Ово није само прва плажа коју градимо након више деценија, ово је излетиште и друго дајак пристаниште које смо направили", истакао је он те додао да је овај пројкекат коштао пола млиона КМ.

"Овом приликом се захваљујем компанији М:тел која је партиципирала 50 одсто, а других 50 одсто финансирао је Град", нагласио је Станивуковић.

Додао је да се у Српске Топлице није улагано никада, много је још плажа које је потребно уредити да би се проширила туристичка понуда града.

"Оно што град планира да ради са својим друштвеноодговорним компанијама јесте и организована излетишта, журке, манифестације и догађаје који ће управо живот и културу селити уз ријеку Врбас", закључио је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана