Отворена новоуређена плажа "Врућица"

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Плажа Врућица на ријеци Врбас у Бањалуци, која је данас и званично отворена, очаравајућим изгледом надмашила је очекивања грађана. Иначе, њеним отварањем почиње и манифестација "Бањалучко љето".

Милада Шукало, савјетница градоначелника Бањалуке, истакла је значај овог пројекта.

"Ово мјесто је веома значајно за мјештане, ово је душа, нашег града, која има и љековито својство", казала је Шукало, те је додала да је улаз потпуно бесплатан.

Јасна Милешевић, директор Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, истакла је да Бања Врућица дефинитивно има бројне вриједности, те се захваљује Граду и извођачима радова на дивној сарадњи.

Сандра Тривиновић, специјалиста за физикалну медицину, је истакла да се у овом дијелу налази пет извора од 25 до 30 степени.

"Љековитост ових вода користили су стари Римљани, а ријеч је о земноалкалној сулфатној води која помаже пацијентима са реуматолошким тегобама", казала је она.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, истакао је да обале Врбаса дуго нису уређиване.

"Врбас је симбол нашег града, и град треба ићи ка Врбасу. Ускоро отварамо и плажу Рај. Постављамо нове рекорде. Имаћемо и велико шеталиште од Алибабе", рекао је он. Додао је да ће бањалучка Копакабана бити простор код Зеленог моста, а да је ово мирнија плажа,.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана