Отворен реконструисани дио најстаријег градског вртића “Јежева кућица”: Идуће седмице биће уписано 50 малишана

Александра Тодоровић
Отворен реконструисани дио најстаријег градског вртића “Јежева кућица”: Идуће седмице биће уписано 50 малишана

БАЊАЛУКА - Реконструисани објекат у склопу најстаријег градског вртића “Јежева кућица” данас је свечано отворен, а већ од идуће седмице, овај објекат постаће мјесто за игру за 50 малишана.

Доградња овог објекта дио је великог плана, у оквиру којег ће до краја године бити отворено више од 650 нових мјеста на подручју града.

Градоначелник Игор Радојичић изразио је задовољство због отварања и реновирања објекта који је годинама био девастиран.

- Услови у вртићу сада су оптимални, двориште је прелијепо и малишани који буду боравили у њему имаће сјајне услове - рекао је Радојичић.

Додао је да је први дио објекта реновиран у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) прошле године те да укупна вриједност радова износи 270.000 КМ. У опремање вртића уложено је око 100.000 КМ.

Градоначелник је истакао да су ранијих година радили на проширивању капацитета вртића у склопу Центра за предшколско васпитање и скраћивању листа за чекање како ниједно дијете не би више било на листама чекања.

- Од старог објекта физички су остали само зидови некадашње конструкције, а све остало је ново, кровови, фасада, столарија, инсталације, опрема… Ово је практично један нови јавни вртић који је отворен у оквиру великог пројекта да се до краја године створи 650 мјеста за малишане у предшколским установама - нагласио је Радојичић.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање Андреа Дорић казала је да упис малишана у овај новоотворени дио вртића “Јежева кућица” почиње идуће седмице.

- Објекат ће примити око 50 малишана, што је врло значајно за родитеље, а тиме се побољшавају и услуге нашег Центра. Ово је једна од најљепших локација у граду са најсређенијим двориштем - рекла је Дорићева.

Најавила је да у наредном периоду отварање нових објеката, проширење капацитета до краја године за око 500 мјеста а потом и отварање вртића у Врбањи и Куљанима.

- Постепено покушавамо да испунимо услове стављајући акценат на уписну политику - нагласила је Дорићева.

Петрићевац

У оквиру великог пројекта обнављања и отварања нових вртића, ускоро би требало да буде завршен вртић на Петрићевцу који је предвиђен за смјештај до 150 дјеце. Такође, интензивно се ради нови вртић у Куљанима у којем ће бити обезбијеђен смјештај за око 90 малишана. Кроз пројекат “Енергетске ефикасности” биће “утопљени” вртићи “Невен” и “Наша дјeца"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана