Отворен Фестивал цвијећа у Бањалуци

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - У парку "Петар Кочић" у Бањалуци отворен је Фестивал цвијећа, а разноврсне биљке и цвијеће украсиле су штандове излагача.

Тим поводом, Сања Матаруга, самостални стручни сарадник за хортикултуру у Градској управи Бањалука, истакла је да се старији грађани сигурно сјећају некадашњих фестивала, те нагласила да Градска управа жели да подстиче и његује оно што је лијепо.

"Они који узгајају декоративно биље имају сада прилику да своје производе изложе овдје и продају, а уједно његујемо културу лијепо уређеног простора", рекла је Матаруга.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, казао је да почиње прољеће у Бањалуци, те нагласио на је овом фестивалу највећи број излагача са најљепшим биљкама у парку "Петар Кочић".  

"Бањалука дише пуним плућим, а сутра с почетком у 12 часова биће одржан и Бањалучки карневал. Неколико хиљада учесника имаће дефиле кроз град, уз плес, игру", рекао је Станивуковић.

Додао је да ускоро слиједи низ догађаја, фестивала, концерата и других манифестација.

Татјана Савановић, која учествује на овом фестивалу, каже да јој је драго што има прилику да изложи то чиме се бави.   

"Узгајам месождерке, мимозе, афричке љубичице и разноврсне биљне врсте, више од 200 њих. Немам прилику да излажем своје производе, тако да ми ово веома значи. Самостално код куће узагајам ове биљке, тако да на ово свима много значи", рекла је Савановићева.   

Продајна изложба цвијећа за посјетиоце биће отворена до недјеље до 17 часова, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана