Отворен дограђени дио Основне школе “Бранко Радичевић”

Илијана Божић
Отворен дограђени дио Основне школе “Бранко Радичевић”

Бањалука - Дјеца у Основној школи “Бранко Радичевић” на Старчевици више неће похађати наставу у три смјене јер је у петак отворен новосаграђени објекат са осам нових учионица.

Отварању су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, министарка просвјете и културе РС Наталија Тривић, градоначелник Игор Радојичић и бројни други гости.

- Поносна сам што смо доносили значајне одлуке јер су у Српској отваране школе, вртићи, студентски домови. То показује нашу опредијељеност да улажемо у образовање - нагласила је Цвијановићева и додала да РС почиње реформу образовног система с циљем модернизације и побољшања инфраструктуре.

Послије више деценија коначно је ријешен проблем са организацијом наставе у једној од најоптерећенијих школа у Републици Српској.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да је град овим испунио обећање.

- Основна школа “Бранко Радичевић” ове године има два одјељења више него претходне. Нова школска година биће боља за све ђаке ове образовне установе, јер  ће дјечија граја одјекивати новим, савременим учионицама - истакао је Радојичић.

Нагласио је да ће наредне године почети изградња спортске дворане, те да је у плану пројектовање још једне школе на том простору.

Директорица школе Дарија Мићић нагласила је да ову образовну установу похађа 1.850 ученика.

- Отварањем дограђених просторија побољшани су услови рада, јер ученици више неће морати похађати наставу у три смјене, што је био случај у претходне три године. Наши ђаци су распоређени у 71 одјељење, а колектив чини 130 запослених радника - истакла је Мићићева.

Изградњу додатног објекта финансирала је Влада РС са 1,6  милиона КМ.

Књиге на поклон

Уочи почетка нове школске године градоначелник Игор Радојичић уручио је 76 комплета уџбеника представницима Удружења породица са четворо и више дјеце и 20 комплета дјеци ромске популације. Ради се о комплетима уџбеника намијењеним за дјецу у узрасту од трећег до деветог разреда.

- Град Бањалука подржава дјецу из породица са четворо и више дјеце, као и рад самог удружења. Боравак дјеце из ових породица у вртићима је бесплатан, а средњошколци и студенти из ових породица, без обзира на смјер, имају право на градске стипендије - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана