Отварање обновљене дворане Обилићево

В. П.
Отварање обновљене дворане Обилићево

Бањалука - Реконструисана спортска дворана "Обилићево" биће свечано отворена вечерас у 19 часова, најављено је из Јавне установе Спортски центар "Борик".

- У дворану "Обилићево" се није улагало деценијама, а много тога је било пропало или уништено. Сада ће у новом руху бити на услузи спортистима – рекао је портпарол ЈУ СЦ "Борик", Жељко Тица.

Напоменуо је да су радови почели прошле године.

- Много тога је урађено да би дворана била функционалнија и очуванија. Тако је на кров постављена нова изолација као и 14 нових купола. Направљене су и двије рампе за инвалиде, једну на главном улазу код градског позоришта "Јазавац" а другу  на улазу у салу – објаснио је Тица.

Додао је да су у канцеларијама промијењени ламинат и столарија  као и да је реновиран улазни хол.

- Промијењене су канализационе цијеви, плочице и санитарије у јавном тоалету који ће поново бити у употреби након двије деценије - истакао је Тица.

Према његовим ријечима 2017. навршиће се 40 година од када је тадашњи Друштвени дом "Мејдан" отворио врата бањалучким спортистима.  У саставу дворане је биоскопска сала са 400 мјеста и са бином коју користи Градско позориште "Јазавац". У комплексу је смјештен и огранак Народне универзитетске библиотеке РС са богатим фондом књига и стручне литературе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана