Oтварање новоуређене плаже „Врућица“ 12. јула

ГС
Oтварање новоуређене плаже „Врућица“ 12. јула

БАЊАЛУКА - Новоуређена плажа „Врућица“, једно од омиљених мјеста на којима Бањалучани проводе љето – биће отворена 12. јула, са богатим пратећим програмом од 170 часова. Уједно, овим почиње манифестација „Бањалучко љето“, која доноси различите садржаје за све генерације.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да је ова плажа изнад свих очекивања.

– Једноставно, сама љепота амбијента, како се реконструкција уклопила у амбијент. Поносан сам на оно што добијамо – казао је градоначелник.

У току је и изградња спортско-рекреативне зоне на потезу од Градског до Зеленог моста.

-У другој половини овог мјесеца биће спремне двије трећине тог простора како би био доступан посјетиоцима током љета. У том дијелу града, Бањалука ће добити своју „Копакабану“ – истакао је Станивуковић.

На том потезу од Градског до Зеленог моста, како је навео – имаће пјешчану плажу, одбојку, рукомет и фудбал на пијеску.

-Биће ту и стијене за пењање, дјечија игралишта, теретане на отвореном, прва скакаоница на Врбасу. Доживљај као да не подсјећа на Бањалуку на коју смо навикли – навео је он.

Појашњава да је то преко километар уређене обале за уживање у различитима садржајима како за суграђане, тако и за све посјетиоце.

-И чим то завршимо, у августу ове године започињемо од „Алибабе“ до новоизграђене плаже у Српским Топлицама уређење два километра шеталишта уз Врбас. Један дио ће бити оспособљен ове јесени, а преостали наредне године. Тако да ћемо наредно љето дочекати са око 3,5 километара уређених плажа. Дакле, Бањалука се може радовати љету и они који немају прилику да оду на љетовање, имају своју Бањалуку и атракције – закључио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана