Отпис 1,5 милиона КМ дуга без подршке

В. П.
Отпис 1,5 милиона КМ дуга без подршке

Бањалука - Скупштина града је током два дана засједања прихватила 57 тачака дневног реда, а једини документ који није добио подршку одборника био је отпис 1,5 милиона КМ потраживања по основу закупа пословних простора.

За усвајање документа било је потребно 16, а он је добио 15 гласова. Изостала је подршка ДНС-а. Из ове странке поручују да нису гласали за одлуку јер нису добили довољно објашњења због чега је потребан тај отпис.

Скупштина је прихватила информацију о раду Правобранилаштва РС, уз закључак да одборницима треба доставити детаљније информације о значајним судским споровима у којима учествује град Бањалука.

Одборник ПДП-а Зоран Талић рекао је да је информација Правобранилаштва РС била непотпуна.

- Добили смо само збирну цифру спорова који не говоре ништа. Није било евиденције у којој фази рјешавања се налазе поједини случајеви у које су укључене вишемилионске суме или имовина од великог значаја за град, као што је спор око земљишта Пољопривредне школе - објаснио је Талић.

Градски парламент је прихватио и рјешења о именовању Јелене Куртиновић за директора Центра за предшколско васпитање и образовање и Дејана Кустурића за директора Градске развојне агенције. Исто тако, одборници су дали сагласност на иницијативе за подизање спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата РС на Лаушу, Старчевици, у Бистрици и Залужанима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана