Отклањање штете кочи набавку нове опреме

М. Г.
Отклањање штете кочи набавку нове опреме

Бањалука - Од 140.000 КМ, колико на годишњем нивоу град издваја за одржавање комуналне опреме, знатан дио се троши на санацију штете коју узрокују неодговорни појединци.

Уништавају се корпе за отпатке, јавне чесме, тушеви, стубови јавне расвјете, опрема на дјечијим игралиштима, клупе у парковима. Такође су забиљежена оштећења система за наводњавање, млазница у фонтанама, као и оштећења надстрешница на аутобуским стајалиштима.

- Отклањање штете је велика препрека за набавку нове опреме. Потребно је нагласити да су честе мете вандала саднице у дрворедима. Њиховим ломљењем настаје штета на дрвећу у годишњем прирасту, која не може да се надокнади - кажу у Одјељењу за стамбене, комуналне и послове саобраћаја.

Још истичу да од уништавања нису изузети ни травњаци и зеленило уз саобраћајнице, а то је најчешће резултат непрописног паркирања или преласка возила преко зелених површина.

- Апелујемо на грађане да заједно чувамо имовину, јер се средства која се дају у обнављање намјерно уништене опреме могу усмјерити у изградњу нових објеката, као што су дјечија и спортска игралишта, као и нови садржаји у парковима. Они који примијете уништавање комуналне опреме и имају сазнања о томе могу да то пријаве комуналној полицији или на дежурни телефон у Градској управи 244-593 - казали су у поменутом одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана