Освештани темељи цркве у Павловцу: Нека овај храм буде симбол наше вјере

ГС
Освештани темељи цркве у Павловцу: Нека овај храм буде симбол наше вјере

БАЊАЛУКА: Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић присуствовао је данас освештању темеља Цркве Светог Прокопија у насељу Павловац, а управо овом храму градоначелник је и кум.

-Бити кум храма значи учествовати у његовој изградњи, а након изградње увијек га посјећивати и духовно се уздизати. Добио сам благослов да данас будем кум храма на Павловцу чија изградња је у току. Уз свету лигургију коју је служио Његово Преосвештенство епископ бањалучки Јефрем освештани су темељи цркве – казао је градоначелник.

Том приликом, Станивуковић је нагласио како му је велика част што има прилику да буде кум, те да учествује у изградњи овог светог храма.

Овом свечаном чину присуствовао је и народни псоланик Небојша Дринић који је поручио да је ово важан дан за становнике Павловца и све нас.

-Долазио сам на ово мјесто са члановима одбора за изградњу. И овом светом задатку приступили смо јединствено. Велика ми је част што сам имао прилику да подржим радове, попут бројних вјерника који су помогли у складу с могућностима.  – материјално, физички, духовно… Нека овај храм буде симбол наше вјере, али и јединства. Да заједно и сложно наставимо да градимо сваки дио Бањалуке и Републике Српске – истакао је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана