Остаје ли дворана "Борик" у мраку?

ГС
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Директор спортског центра “Борик” Ненад Талић, рекао је данас да им пријети искључење струје те да нису плаћени ни играчи ни судије, иако новац за ове намјене постоји.

Талић је нагласио да су добили опомену од ‘Електропривреде’, не само они него и остале институције града. Речено им је да ако се не плате рачуни у року од 25 дана, остају без струје.

Потом је додао да без струје функционисање ове установе неће бити могуће.

– Овим путем апелујем на Град и ‘Електропривреду’ да се овај проблем ријеши, прије него што буде касно – рекао је он, пишу Независне новине.

Бојан Кресојевић, градски менаџер, казао је да је ова ситуација настала због деструктивног дјеловања скупшинске већине и неусвајања ребаланса буџета за 2023. годину, али и у амандманима који су умањили одређене ставке у буџету за 43 милиона КМ.
– Милион конвертибилних марака недостаје у буџету за 2023. годину да би се исплатиле све обавезе. То подразумијева да рачуни који се односе на јавну расвјету, али и рачуни код буџетских корисника, као што је случај са двораном ‘Борик’ не могу се исплатити јер нема довољно планираних средстава у буџету за 2023. Годину – рекао је Кресојевић.
Додао је да је због тога ребаланс буџета морао бити усвојен.

– Уз све то, они су послали буџетску инспекцију да забране реалокације средстава градоначелнику и рећи ће да је градоначелник крив што нису плаћени рачуни за електричну енергију, гријање и слично – изјавио је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана