Основна школа „Јован Дучић“ прославила 50 година постојања

ГС
Основна школа „Јован Дучић“ прославила 50 година постојања

Основна школа “Јован Дучић” свечаном академијом која је уприличена у Банском двору, прославила је великих 50 година рада и постојања, а овом значајном јубилеју присуствовао је и градоначелник, Драшко Станивуковић.

Како је том приликом поручио Станивуковић, велики је ово дан за све оне који се свакодневно труде да своју школу представе у најбољем свјетлу.

-Величанственом академијом, током које сам заиста уживао, наставници, учитељи и ученици представили су своју школу у најљепшем свјетлу. Још једном користим прилику да овај значајан јубилеј честитам руководству школе, ученицима и свом наставном и ваннаставном особљу – казао је градоначелник.

Подсјећамо, рад Основне школе на подручју Залужана почео је педесетих година прошлог вијека, прво као четвороразредна, затим као шесторазредна, а на крају као осморазредна, односно деветоразредна школа.

Октобарски земљпотрес 1969. године знатно је оштетио објекат, тако да се настава у њему није могла одвијати све до 1970. године, те је у том периоду настава је извођена у седам жељезничких вагона, који су постављени у овом насељу управо за ту намјену.

Настава у вагоинма трајала је све до изградње садашње школе, која је почела са радом 1971. године.

Новоизграђена школа у насељу Залужани носила је име „Руди Чајевец“ све до 26. фебруара 1993. године, када је одлуком Скупштине општине Бањалука добила ново име „Јован Дучић“, по великану српског пјесништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана