Основано удружење "Бањалучки ћевап": Захтјев Агенцији за сигурност хране БиХ до краја године

Г.С.
Основано удружење "Бањалучки ћевап": Захтјев Агенцији за сигурност хране БиХ до краја године

БАЊАЛУКА - На иницијативу града, група привредника из сектора прераде меса, роштиљница и угоститеља те произвођача лепиња је основала удружење "Бањалучки ћевап".

- Оснивањем удружења направљен је корак напријед ка остварењу нашег циља. Одржана је оснивачка скупштина на којој је формално основано удружење, те су изабрани управљачки органи - каже овлаштени потписник у Одјељењу за привреду и локални економски развој Александра Симић, те додала да би Агенцији за сигурност хране БиХ до краја године требало да буде упућен захтјев за добијање заштићене ознаке гарантовано традиционалног специјалитета, док се почетком идуће године очекује да бањалучки ћевап и формално постане бренд.

Како је појаснила, формирање удружења пословних субјеката који су директно везани за бањалучки ћевап, а то су роштиљнице, меснице и пекаре које производе чувену лепињу без које бањалучки ћевап не би био то што јесте, једна је од кључних активности за остварење овог циља.

За предсједника Скупштине удружења изабран је самостални предузетник Душко Тешановић, "Месница код Дуле", за предсједницу удружења и предсједницу Управног одбора изабрана је самостална предузетница Емира Станковић, месница "Аљоша и Саша", а за замјеника предсједнице удружења изабран је самостални предузетник Лазо Шешић, "Код Лазе и сина"-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана