Основан Предузетнички центар: Циљ смањење незапослености и подршка предузетницима

Ј. Ст.
Основан Предузетнички центар: Циљ смањење незапослености и подршка предузетницима

БАЊАЛУКА - Предузетнички центар, који ће ускоро и званично отворити своја врата у улици Веселина Маслеше 25, представља почетак предузетничког развоја у граду, саопштили су из Градске управе.

Казали су да ће ово бити мјесто које ће окупити мноштво партнера и организација које се баве предузетничким активностима, те ће имати прилику да граде добре односе са иностраним инвеститорима.

- Циљева и визија има неколико, а они се првенствено односе на смањење незапослености и директну подршку предузетницима. Акценат ће бити и на изградњи предузетничке централизоване заједнице, дигитализацији, стварању “Смарт ситија”, те креирању услова за инвестирање у мале предузетнике и “стартап” предузећа - кажу из Градске управе.

Сарадник за привреднике у кабинету градоначелника Небојша Дринић, који је учествовао у осмишљавању Предузетничког центра, казао је да намјеравају да пружају услуге и на иностраном тржишту и да прате савремене трендове.

Маја Миљевић, савјетница за предузетништво у овом центру, истиче да је фокус стављен на повезивање домаће предузетничке сцене са свјетским и иностраним актерима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана