Осликан мурал посвећен медицинарима

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Мурал посвећен медицинском особљу осликан је испред улаза у Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља у Бањалуци, у знак захвалности и сјећања на њихову борбу против вируса корона.

Директор Дома здравља Невена Тодоровић рекла је да је мурал осликала аматер умјетник, психолог Наташа Родић, а да је процес осликавања трајао 15 до 20 дана.

-У разговорима се родила идеја да се зид испред Хигијенско-епидемиолошке службе ослика и оплемени на начин да се прикаже у много љепшим и свјетлијим бојама и да се да до значаја здравственим радницима - рекла је Тодоровићева новинарима.

Он је навела да се данас одржава радни састанак медицинских руководилаца у Дому здравља, а једна од тема је представљане мурала, а други дио радног састанка односи се на поновну реорганизацију радног процеса и окретање ка пацијенатима који нису обољели од вируса корона.

-Можемо са поносом и срећом рећи да у Бањалуци од 25. јуна нисмо забиљежили ниједан нови позитивни случај на вирус корона - истакла је Тодоровићева.

Она је навела да ће бити сачињен други план који ће бити примјењиван до септембра.

-Надамо се да неће бити великог скока обољелих, а уколико буде ми смо спремни и опет ћемо преко ноћи наше процесе прилагодити потребама грађана - рекла је Тодоровићева.

Специјалиста радиологије бањалучког Дома здравља Зоран Радуловић рекао је да овај импресивни мурал обиљежава прошлу и ову годину борбе против пандемије изазване вирусом корона.

-То је обиљежје захвалности свим здравственим радницима Републике Српске - рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана