Куљани добили први вртић

ГС
Foto: Град Бања Лука

БАЊАЛУКА- Насеље Куљани добили су по први пут од његовог оснивања вртић „Дјечје царство“ укупног капацитета од 94 дјеце, на радост свих мјештана.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић каже да је ово велика срећа у Центру јер су данас добили 30 објекат у склопу овог Центра.

– Надам се да ће ово заиста за насеље Куљани и дјецу насеља бити право дјечје царство. Сам објекат је изузетно лијепо опремљен, са свим играчкама, свом потребном опремом, реквизитима за боравак вани и наравно, у будућем периоду, он ће се још допуњавати – рекла је Куртиновић.

Вртић „Дјечје царство“ може примити 94 дјеце, а они су већ примљени на конкурсу и у Центру чекају да дјеца донесу љекарска увјерења како би се примили сви малишани.

У Центру за предшколско васпитање и образовање се надају да ће ово бити највеселији објекат у овом насељу.

Градоначелник Драшко Станивуковић је честитао дјечици и родитељима важан дан за насеље Куљани.

-То је почетак рада ове дивне установе, вртића, који се дуго чекао. Куљани су једно од најбрже растућих насеља, а један од битних ставки је и инфраструктура односно вртићи који доносе радост. Уложено је 800.000 КМ у унутрашње и вањске радове – рекао је Станивуковић.

Мјештанин насеља Куљани Душко Кузмановић сматра да је отварање вртића нешто што живот значи.

– Морате да знате да је ово први објекат који је направљен од оснивања нових Куљана од 1995. Године. Вјерујем да ће донијети квалитетнији живот дјеци. Осим школе, ми немамо ништа – истакао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана