ОШ “Јован Дучић” из Залужана обиљежава јубилеј: Монографија као круна рада

Ј. К.
ОШ “Јован Дучић” из Залужана обиљежава јубилеј: Монографија као круна рада

БАЊАЛУКА - Основна школа “Јован Дучић” из Залужана посебна је по много чему, а оно чиме се нарочито поносе њени ученици и професори је то што ове године обиљежавају златни јубилеј, пола вијека постојања, те су тим поводом издали монографију.

- Наша школа постоји од 1971. године и 2019. године смо ушли у преговоре о монографији како бисмо 2021. године прославили јубилеј. Међутим, сви знамо шта се све дешавало са пандемијом вируса корона и нисмо то могли тада да реализујемо - казала је директорица школе Ранкица Пушић.

Исте те 2021. године су, како каже, наставили са изградом монографије, која је прије неколико дана угледала свјетлост дана.

- Монографију смо радили двије године и било је много захтјевно. Желим посебно да захвалим нашој библиотекарки Сањи Давидовић и њеном тиму, као и свима који су радили на томе - рекла је Пушићева. Захвалила је и Јасминки Гајић која је координисала све у вези са јубилејом и самом прославом. 

- У посљедњих десет дана у нашој школи теку финалне припреме, а наши ученици су посвећени јубилеју кроз литерарне и ликовне радове - казала је Пушићева те додала да изложбу имају у школи, али и у Банском двору, гдје ће бити реализован и културни програм.

- Посебно нас радује што су се у наш програм за учешће пријавили и бивши ученици, који сада иду у средњу школу - закључила је Пушићева.

Она је истакла да је са дјецом у овим изазовним временима захтјевно радити.

- Када се каже просвјетни позив, асоцира на то да се код дјеце просвијетли душа и тијело, али и пут којим ће из основне школе корачати - закључила је Пушићева и додала да је за осам година рада на овој функцији урадила много ствари за школу, на шта је посебно поносна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана